Заев не гледа скандал околу 35-те мртви новороденчиња: Тоа не било далеку од европскиот просек!

За случајот со смртноста на 35 бебиња за период од првите три месеци годинава на Клиниката за гинекологија и акушерство во кругот на Клиничкиот центар во Скопје, премиерот Зоран Заев се надева дека одговор на оваа тема ќе дадат експерти и стручни луѓе.

Тие, вели Заев, гостувајќи на телевизија 24, треба да излезат и да ги кажат аргументите, да одговорат што се случуваше таму.

– Треба да излезат лекари од гинекологија, од Клиниката за детски болести и да кажат како ја прават паралелата со европските земји. Ние не сме толку далеку од просекот на Европската унија, односно од просекот на европските земји. Нешто можеби сме повеќе, но не сме толку далеку за да биде толку драматично, рече Заев говорејќи во интервјуто за телевизија 24.

 

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *