Видиќ удри со дрва и камења по Венгер

Немања Видиќ после поразот на Арсенал од Њукасл кажа дека долго време не видел тим кој полошо игра во одбрана.

„Тие мора да научат да играат одбрана, тоа е недозволиво.“ – изјави Видиќ.

Арсенал прими 16 погодоци повеќе од седмопласираниот Барнли.

„Ако сакате да се борите за титулата мора да давате голови, но и да примите помалку од 40, а тие примаат 50 во сезона. Уште имаат и добра позиција на табелата, кога погледнете колку пати им била затресена мрежата.“

„Не играш за да гледаш што ќе се случи, Рио, Евра, јас и останатите секогаш зборувавме, кој кого ќе превземе, кој ќе покрива, овде се гледа дека сите чекаат на некој друг.“ – додаде Немања.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *