(ВИДЕО) МОЌЕН ГОВОР НА ТОДОР ПЕТРОВ ВО ПРИЛЕП: Одбраната на државното име тргнува од ГРАДОТ ХЕРОЈ!

Масовен протест за зачувување на Уставното име на државата, слобода на патриотите за настаните во Собранието на 27 април минатата година и спречување на Законот за двојазичност на целата територија на Република Македонија, побараа денеска стотици прилепчани од центарот на градот.

Моќни пораки вечерва пред прилепчани упатија Претседателот на Светскиот Македонски Конгрес Тодор Петров, професорката по историја Виолета Ачкоска и аналитичарот Сотир Костов.

Особено впечатлив беше говорот на Тодор Петров кој со внимание го слушаа, а потоа и силно аплаудираа насобраните граѓани.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *