ВИДЕО: Голема полициска акција во Хрватска: Апсење на група шверцери на кокаин

Хрватската полиција денеска треба да ги открие деталите за големата меѓународна операција во рамките на која беа разбиени шверцери на кокаин.

Полицијата со медиумите сподели фотографии и видео снимки од акцијата против групата предводена од Стјепан Прњат при што беа запленети 100 килограми кокаин пренесени до градот Ријека од Јужна Америка.

– Колегите од Словенија, Германија и Холандија водеа паралелни истраги. Американската ДЕА отвори регионална канцеларија во Загреб, а ни помогнаа и полициите на Шпанија, Италија и Австрија, изјави Анте Гудељ, началник на хрватската криминалистичка полиција.

Дрогата била скриена во 20 тони метален отпад, херметички затворена и обложена со крпи. Освен кокаинот, биле запленети и 145 килограми марихуана, 70.000 кутии цигари и пари. Вкупно се уапсени 13 лица во паралелни акции во Ријека, Загреб, Мали Лошињ, Франкфурт, Амстердам и Љубљана.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *