Круз-К е првиот руски смартфон со крипто-заштита

Автоматика, како дел од руската компанија Ростех, го лансираше првиот руски смартфон Круз-К со крипто-заштита. Што значи тоа? Моделот Круз-К

Read more

Дангов: Во случајот „Тенк“ се прекршува Законот за заштита на приватноста, СЈО требаше да поденсе кривична пријава за СДСМ

На денешното рочиште за случајот „Тенк“, адвокатот Димитар Дангов во своето завршно обраќање кажа дека аудио снимките кои се користат

Read more

Јавна расправа за измените на законот за заштита од пушење

Собраниската комисија за здравство организира јавна расправа за „предлог-закон за изменување на законот за заштита од пушењето“. Во Собранието денеска

Read more

Понижувачки буџет за заштита на животната средина покажува анализата на О2 Коалицијата за чист воздух

По објавувањето на предлог буџетот за 2018 година, неговото разгледување и пред сѐ по објавената темелна анализа од страна на О2

Read more