Милијардерот Ричард Бренсон станува астронаут. Ќе се лансира во вселената

Сер Ричард Бренсон откри дека во моментов посетува обука за астронаути и очекува да отпатува во вселената во наредните неколку

Read more

Клучот за посигурна комуникација се наоѓа во Вселената?

Експертите веќе денес предупредупуваат дека со развојот на квантните компјутери, енкрипцијата каква што ја познаваме ќе замине во историјата. Енкрипцијата,

Read more

Радиосигнали од вселената имплицираат на вонземски живот

Мистериозни радиосигнали што неодамна беа забележани од галаксијата FRB 121102, оддалечена 3 милијарди светлосни години од Сончевиот систем, отворија остра

Read more