СООПШТЕНИЕ: СУМ Платформа за ОТПОР И ПРОТЕСТИ

СООПШТЕНИЕ СУМ Платформа за ОТПОР И ПРОТЕСТИ Со цел да постигнеме семакедонско помирување и граѓанско обединување за одбрана на името

Read more

КОМИТИ СКОПЈЕ: Почекавме малку, за да не реагираме импулсивно и со тоа да испратиме погрешна порака, но нашата реакција никогаш не изостанала….

Почекавме малку, за да не реагираме импулсивно и со тоа да испратиме погрешна порака, но наша реакција никогаш не изостанала,

Read more

СООПШТЕНИЕ: Реакција од Кабинетот на претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов за соопштението на СДСМ

Кабинетот на Претседателот на Република Македонија остро реагира на соопштението на СДСМ и истото го оценува како очаен обид да

Read more

Соопштение на Глобалната Македонска Дијаспора

Во овие клучни и решавачки моменти за Македонија , гласот и пораката на македонската дијаспора се неминовни и толку очекувани

Read more

Соопштение по повод политичкото насилство врз македонските пратеници во собранието!

Македонската дијаспора во светот како и сите Македонци се згрозени и вчудоневидени од разните владини притисоци што се извршуваат врз

Read more

Како власта знае дека ќе победи на следни избори? Или си ја открива стратегијата?

Владеачкиот социјалдемократски сојуз со две едно подруго соопштенија одговара на протестот што вчера го организираше опозицијата. Во првото објавено веднаш

Read more

Соопштение на амбасата на Руската Федерација во Република Македонија

Предмет: Соопштение Почитувани, Ве известуваме дека на 18 декември 2017 година во 19 часот во Музејот на македонската борба за

Read more

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение ја информира јавноста во врска со исклучените делегати од конгресот на партијата

Во врска со шпекулациите дека неправедно се исклучени 16 делегати од конгресот, ВМРО-ДПМНЕ ја информира јавноста: Едно лице е исклучено

Read more