„Вудсток“: Три дена мир, љубов и музика

  Тешко е да се врати времето на „Изи рајдер“ (Голи во седло) затоа што историјата најверојатно се повторува само

Read more

Вудсток – најубавиот спомен на цивилизацијата од 20-от век

Ширењето на митот низ децениите и низ глобалниот простор, половина век подоцна му даваат на фестивалот стабилна легендарна димензија, која

Read more

Братислав Димитров : 50 ГОДИНИ ВУДСТОК, КАКО ГО ЗАМРАЗИВ СОЦИЈАЛИЗМОТ И НИКОГАШ НЕ УСПЕАВ ДА ГО ЗАСАКАМ  КАПИТАЛИЗМОТ

КАКО ГО ЗАМРАЗИВ СОЦИЈАЛИЗМОТ И НИКОГАШ НЕ УСПЕАВ ДА ГО ЗАСАКАМ  КАПИТАЛИЗМОТ (ИСПОВЕД НА ЕДЕН ПЕНЗИОНИРАН РОКЕР)  Еден ден нашиот

Read more

ФОТО: Инсулин пред истек на рокот се дели на деца и млади луѓе, граѓаните револтирани

На првата прес конференција која како ново назначен министер за здравство ја оддржа Венко Филипче зборуваше токму за инсулинот, дека

Read more

Иванов ќе ја соопшти одлуката за законот за јазиците во законски предвидениот рок

Претседателот Ѓорге Иванов ќе ја соопшто одлуката во законски предвидениот рок по пристигнувањето на законот во кабинетот на претседателот на

Read more