Јапонската ракета МОМО не успеа и во вториот обид

Лансирањето на приватно развиената јапонска ракета MOMO-2 резултираше со катастрофален неуспех при самото лансирање. Вселенското летало се урна на Земјата

Read more

Ракета-носач „Сојуз“ ги преплаши жителите на Дубаи

Ракета-носач „Сојуз“ ги преплаши жителите на Дубаи. Неидентификуваниот светлечки објект што го видоа жителите на Дубаи е всушност ракета-носач „Сојуз-2.1“

Read more