Некредибилни и недемократски избори

Секои избори се шанса и прилика политичките субјекти во Република Македонија да ја покажат својата зрелост за демократија.  Прв чекор

Read more

Обединетите бои на ВМРО-ДПМНЕ – победнички!

Во изборната кампања Парламентарни избори 2020 сведоци сме на остварување на еден многу посакуван идеал на раководството и членството на

Read more

Гласачите секогаш имаат свои причини – ДА ГЛАСААТ или ДА НЕ ГЛАСААТ

( Фактори за гласање и однесување на гласачите ) Гласањето навидум е едноставен политички акт. Но, тоа е само впечаток

Read more

Пратениците денес одлучуваат: Промена на Уставот или предвремени парламентарни избори

Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 61. седница на која на дневен ред e Предлогот за пристапување кон

Read more