Uber соработува со NASA на проект за летачко такси

Uber потпиша втор договор со NASA. Што претставува официјализирање на соработката за развој на модел кој ќе ја симулира услугата

Read more

ВИДЕО: Неверојатно откритие на НАСА!

Подолго време НАСА (Национална администрација за аеронаутика и вселена) прави истражувања на сонцето. Преку Вселенската станица  обработуваат сигнали и транзмисии

Read more

Големо откритие на НАСА: На Месечината е пронајдена мрежа на тунели!

Американската вселенска агенција НАСА соопшти дека биле откриени тунели кои што водат длабоко под површината на природниот сателит на Земјата.

Read more

Трамп бара НАСА да испрати астронаути на Месечината и на Марс

Американскиот претседател Доналд Трамп денеска ќе потпише директива за вселенската политика, чија цел е повторно да бидат испратени американски астронаути

Read more

Според НАСА овие градови може целосно да исчезнат поради глобалното затоплување

Научниците во „формулата“ го ставаат ефектот на гравитацијата на Земјата и нејзината ротација за да се предвиди како водата ќе

Read more