Лет над кукавичкото гнездо, како “Менгеле-експеримент“ на власта

Срамно, неодговорно и неморално однесување на власта во Собранието. Пратеници заразени со Ковид-19, облечени со скафандери продефилираа пред и во

Read more

Заев и Мијалков како “кумови“ и босови на cultura della mafiosita

Да драги мои Македонци, коруптивен премиер и криминален бос, веќе неколку години во Македонија тренираат и практицираат култура на мафијата

Read more

Секој сака да лаже, ама никој не сака да биде излажан

Брифинг+  алманах 2021(1) За лагите и корупцијата на политичките Монструми /Секој сака да лаже, ама никој не сака да биде

Read more

Власта во состојба Shit Hits The Fan

Еден вид хомокретренизација на квадрат од Филичче….хомокретенизација на куб од Шекеринска…Сума сумарум дно на дното. Изразот од насловот е еден

Read more

Бугарскиот национализам како страв, злоба и параноја

Станува збор за национализам кој заговара непостоење на македонски јазик и македонски народ. Непостоење на македонско малцинство во Република Бугарија.

Read more

Бугарска доктрина и стратегија против Македонија и Македонците(2)

Тодорживковисти ја трујат бугарската душа со хитлеризам Бугарската денешна “заедница на господари“ (забегана државно-политичка елита) и на политичко, и на

Read more

Бугарска доктрина и стратегија против Македонија и Македонците(1)

Бугарскиот мега-етникум ја напаѓа Македонија “Македонизмот е престап против човештвото“ Божидар Димитров, бугарски министар, 2009-2011   Историјата е учителка на

Read more

Да се обединиме сега! – За Македонија!

Почитувани и сакани мои Македонци: домашните анационални елементи(субјекти) и иностраните недобронамерници, под плаштот на наводните “евроинтеграции“ погазија се што е

Read more

Македонизмот како лек за бугарскиот расизам /Македонизмот како Verum Ipsum Faktum/

Вистината е самиот факт- Во фактите е вистината Македонизам е македонска филозофија која ги создала и ги негува фундаменталните принципи

Read more

Смрт на фашизмот, слобода на народот! /Наци-фашистите доаѓаат!/

Демократија е кога два волка и едно јагне  гласаат што ќе имаат за вечера Слобода е кога добро вооруженото јагне

Read more