Во потрага по глас повеќе, започна жестоко

И веднаш се случија чуда: ДУИ постави ултиматум, албанец за премиер, без да знае дали и колку пратеника ќе освои.

Read more

Вчера везир, денес резиљ! /Или бељата е во торбата/

Македонска народна ризница (1.)   Поговорките и изреките се народна мудрост. Богатата ризница што ја сочинуваат е мошне интересна и

Read more

Коалиција со Беса – почеток на крајот на СДСМ?

СДСМ и БЕСА обзнанија предизборна коалиција, но не обзнанија политичка платформа врз која оваа коалиција се темели. Toa ќе го

Read more

Само Сорос или и официјален Вашингтон кумуваат на немирните политички состојби во Албанија

Актуелната политичка ситуација во Албанија, тврдат повеќе тамошни извори, е иницирана токму од американецот Сорос главно поради бизнис интереси. Што

Read more

Македонскиот La Piovra(Октопод) Боки Тредичи – Прокураторе Спечијале Катица – Мачедоне Јордан Камчев

Империјата го возвраќа ударот(2) /Војна на забеганите елити за пари, моќ и доминација/  Македонскиот La Piovra (Октопод) Боки Тредичи – 

Read more