Колумна на Ристо Никовски: ШТО СЕ СЛУЧУВА НА БАЛКАНОТ?

Присилена да капитулира, Македонија прифати бришење на македонскиот народ, со што треба да се затвори “македонското прашање“; според истото сценарио,

Read more

Не важат трговските преговори ако САД постават санкции, се закани Кина

Официјален Пекинг предупреди дека сите трговски преговори меѓу Кина и САД ќе пропаднат, доколку Вашингтон воведе трговски санкции. По разговорите

Read more

Кинезите тестираат вештачка интелигенција која ќе оценува тестови во училиштата

Досегашните тестирања и споредби со оценките на професорите покажаа дека вештачката интелигенција е прилично добра во оценувањето на испитите и

Read more

Кина поднесе жалба на американската царина: Ако двете страни не најдат решение, еве кој ќе биде следниот потег на Пекинг

Кина во Светската трговска организација (СТО) поднела жалба поради американските такси на челични и алуминиумски производи. Организацијата со седиште во

Read more

Taa е најмладата милијардерка во земјата: Најбогата жена во Кина заработи 2 милијарди долари за 4 дена

Скок акцијата на најголемата кинеска градежна компанија „Кантри голден холдингс“, го зголеми богатството на потпретседателката Јанг Хуијан за 2,1 милијарди

Read more