АПЕЛ ДО ВМРО-ДПМНЕ ОД КООРДИНАТИВНОТО ТЕЛО НА МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ЕВРОПА, КАНАДА, АВСТРАЛИЈА

Во овие судбоносни мигови на историски одлики и премрежја , македонската дијаспора упатува апел до раководството на ВМРО-ДПМНЕ да го

Read more

Џафери: Голем дел од опозицијата ќе гласа за уставните промени

Можеби нема да има целосен консензус кога ќе треба да се усвојат амандманите согласно Преспанскиот договор, но голем дел од опозицијата ќе

Read more

Соопштение на Глобалната Македонска Дијаспора

Во овие клучни и решавачки моменти за Македонија , гласот и пораката на македонската дијаспора се неминовни и толку очекувани

Read more

МАКЕДОНЦИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА,КАНАДА и ЕВРОПА ПОВИКУВААТ НА ЦЕЛОСЕН БОЈКОТ НА НЕЛЕГАЛНИОТ, АНТИМАКЕДОНСКИ И АНТИУСТАВЕН РЕФЕРЕНДУМ

Режимот на Зоран Заев на 30-ти јули распиша консултативен референдум на кој гласачите на Македонија се повикани да се изјаснат

Read more