Идеја преку оружје(на сила) не се прифаќа, туку преку примери

Моралната револуција – револуцијата во умот, срцето и душата на еден ропски народ, е најголемата задача… Не слушајте ни ги

Read more

ФОРМУЛАЦИЈАТА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е ВЕЌЕ ДОГОВОРЕНА?

Разликата меѓу професионалците и аматерите е  едноставна: вторите не ги разбираат работите и обично прават грешки со трајни последици. Договорите

Read more

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ положи свежо цвеќе на гробот на Гоце Делчев

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ предводена од членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Златко Перински положи свежо цвеќе на гробот на македонскиот револуционерен

Read more

ФОТО: Делегација на УМС на ВМРО-ДПМНЕ положи свежо цвеќе на гробот на Гоце Делчев

Делегација на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ предводена од потпретседателот Филип Ѓорѓиев, денеска оддаде почит и положи свежо цвеќе

Read more

Конкурс за државната награда за наука „Гоце Делчев“ до 15 февруари

До 15 февруари 2018 трае конкурсот на Министерството за образование и наука за доделување на наградата „Гоце Делчев” во 2018 година,

Read more