Ветераните и младите на Пехчево и Берово со поддршка на обновата и Игор Јанушев

Игор Јанушев, носителот на изборна единица број 3 денес беше во посета на Пехчево и Берово заедно со Професорката Иванка

Read more

Како Скопје и другите градови во Македонија ги добиле своите имиња?

Ова се приказни, митови или легенди како се настанати имињата на градовите во Македонија. Скопје Градот Скопје во текот на

Read more

Вејчеслав Поповски со гордост ве поканува на незаборавна забава во својот крај на најубавиот Етно плоштад фестивал Берово, градот на културата за 2017 година

Општина Берово ја продолжува традицијата на еден од најубавите фестивали во Источна Македонија, Етно плоштад фестивал. -Ми претставува гордост што

Read more