Студентите од Битола се креваат против Законот за употреба за јазиците и преговорите за името

Студентите од  битолскиот Универзитет известуваат за студентскиот собир кој ќе се одржи на 16.04.2018г. од 18:00 часот, на Плоштад Магнолија на кој ќе се протестира против Законот за употреба за јазиците и преговорите за државното име.

 

Ние младите за Македонија после Штип се креваме на нога и во Битола, на 16.04 (понеделник) во 18:00 часот, на Плоштад Магнолија ќе се одржи студентски собир.Ги покануваме сите студенти, средношколци, сите млади лица, просветни работници, интелектуалци, обични-необични граѓани да застанеме рамо до рамо и да кажеме НЕ на нашите политичари од Парламентот и гласно дека во наше име немаат право да го менуваат Уставното име на Република Македонија, немаат право да воведуваат двојазичност на цела територија на Република Македонија, немаат право да ја ревидираат македонската историја и немаат  право на никави уставни промени во наше име …

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *