Соопштение на МОС, ТВРДОКОРНИ ХРИСТИЈАНСКО БРАТСТВО: НАЦИОНАЛНО ПРЕДАВСТВО

Сега пред чинот на најтешкото национално предавство, нема да зборуваме ниту за предавството, ниту за неправдата. Нема потреба никому да ги докажуваме повредите на нашите права, ниту некого да освестуваме за неговите погубни одлуки. Ако некој имал разум немало ни да помисли на ова злосторничко дело со кое сакаат да го поништат нашиот народ. Народ кој нема историски долг кон никого. Освен што постои.
Со неразбраните предавници нема да се убедуваме. Бидејќи со нив нема разбирање, затоа ќе ја почувствуваат силата на македонскиот меч на правдата. Вие безчесни кои кревате рака против творбата извојувана со вековна борба. Вие одродени кои презревте безмерна скапоцена македонска крв, многу брзо ќе ја почувствувате силата на македонските синови. Со сета сила ќе го почувствувате гневот на македонскиот народ.
Ова злодело е непростливо.
Затоа сега удрете, удрете додека можете. Удрете уште посилно.
Затоа што кога ние ќе удриме нема да имаме милост.

Еве нѐ нас тука собрани македонските родољуби кои ‘ржиме и ги демниме вашите злодела со години, со децении. Конечно синџирите се отпуштени. Ќе ве изедеме и ќе ве растргнеме. Ќе ве разнесеме и вас и вашите дела. Ќе ве разнесеме како никогаш да не сте постоеле. Безумници како помисливте дека сте дораснати за да ја уништите македонската светост.

Од 100 страни удрете на Македонија, на сите 100 ќе ви вратиме.
На секој што удрил на нас ќе му вратиме со сета сила.

Треба да ѝ се служи на честа и на името
Нека биде борба непрекината,
Нека биде што да биде не може
Нека адот ја прождре покоси сатаната
На гробиштата ќе изникнат цвеќиња…
за некои далечни поколенија.


Ништо не ви е заборавено!
Македонските родољуби никогаш не забораваат – македонските родољуби никогаш не се уморуваат.

Братски Родољубен Сојуз
МОС Македонски Обединети Сили
Христијанско Братство
ТВРДОКОРНИ


Македонија на Македонците!