Парламентарни избори 2020 Победничка химна на ВМРО-ДПМНЕ

The Renewals – „Македонијо, исправи се!“

Еј, со векови, земјава раѓа херои

Еј, Македонци се борат за својте правдини

Ни на сон немав мисла дека

ова ќе се случува

Ни на сон тебе не те давам

гласот мој одлучува

 

И КОГА ТЕШКО Е СО ТЕБЕ СМЕ

НЕМА ПРЕДАВАЊЕ СЕ БОРИМЕ

НИКОГАШ ПОГЛАСНО НЕ ПЕАМ

ЕЈ ДОСТА Е

МАКЕДОНИЈО, ТИ ИСПРАВИ СЕ!

И КОГА ТЕШКО Е СО ТЕБЕ СМЕ

НЕМА ПРЕДАВАЊЕ СЕ БОРИМЕ

ВРЕМЕ Е ЗЕМЈАВА ДА СИ ЈА ОБНОВИМЕ

МАКЕДОНИЈО, ТИ ИСПРАВИ СЕ!

 

Станете Македонци, доста се лаги, неправди

после сите измами, земјава да се обнови

Ни на сон Македонијо мила

јас не те заборавам

Обновата е твојата сила

сите нека дознаат

 

И КОГА ТЕШКО Е СО ТЕБЕ СМЕ

НЕМА ПРЕДАВАЊЕ СЕ БОРИМЕ

НИКОГАШ ПОГЛАСНО НЕ ПЕАМ

ЕЈ ДОСТА Е

МАКЕДОНИЈО, ТИ ИСПРАВИ СЕ!

 

И КОГА ТЕШКО Е СО ТЕБЕ СМЕ

НЕМА ПРЕДАВАЊЕ СЕ БОРИМЕ

 

ВРЕМЕ Е ЗЕМЈАВА ДА СИ ЈА ОБНОВИМЕ

МАКЕДОНИЈО, ТИ ИСПРАВИ СЕ!