Нов терористички напад во Мил Парк Австралија

Маж кој по терористички напад е во критична состојба, откако бил нападнат и прободен неколку пати во центарот на предградието Калистемон Рајс Мил Парк во Австралија. Мажот е пренесен во локалната болница и се бори за живот.

Маштаните и тамошните медиуми забележуваат зголемено присуство на безбедносните сили и опсада на целиот кварт.

Тамошните медиуми пренесуваат како наводен напад од страна на ИСИС. Девојка на воздраст од 24 години од Јужна Азија, поточно од Бангладеш, е обвинета за изврсување на терористички акт, убиство. Полицијата при приведување пронашла нож облиен со крв кој е земен за вештачење.

Полицијата на прес конференција ја пренесе случката која се случила во предградието во Мелбурн.

Полицијата оваа случка, која се случила во петокот вечерта, ја класифицира како наводен терористички напад од страна на Исламската Држава.

Наводно девојката од Бангладеш го забодела 56 годишниот маж во грлото, додека он спиел на терасата во неговиот двор.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *