Видео: И НА СОНЦЕ И НА СНЕГ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗАЕДНО ЗА МАКЕДОНИЈА!

И НА СОНЦЕ И НА СНЕГ ЗАЕДНО ЗА МАКЕДОНИЈА! Во недела повторно протестираме за МАКЕДОНИЈА и ги поддржуваме нашите браќа и сестри од дијаспората!

Глобалната граѓанска иницијатива ‘’Ние сме Македонија’’, која ја сочинуваат голем број организации од македонските заедници во САД, Канада, Европа и Австралија, организира семакедонски протест, на 03 и 04 март 2018 година.

Протестите се организираат во одбрана на нашето право на самоопределување и заштита на македонскиот идентитет. Истите ќе бидат отганизирани во Вашингтон, Франкфурт, Малме, Хаг, Лондон, Прага, во Австралија(Перт, Бризбејн, Сиднеј, Мелбурн и Окланд), и во Италија, Словенија и Малта.

Македонци ајде да ги подржеме нашите браќа и сестри од дијаспората и да излеземе во недела во 13 часот на плоштад ‘’Македонија’’ во Скопје.

Песна во која се слушаат маките и страдањата на нашите предци кои со векови се бореле да се одржат на ова парче земја.

Видео кое го буди патриотското чувство во секој Македонец.

Да ни е вечна и вековита, нашата Македонија.

И ние сме деца на Македонија

И ние сме деца на мајката земја на мајката земја,

на Македонија. на нашата земја, на Македонија.

И ние имаме право да живејме,

како и другите живот што живеат.

А ние страдавме, гладни умиравме.

Слобода немавме правдини никакви

кога ги баравме, в затвор се најдовме,

во фурни не стават за да не изгорат.

Коските ни кршат и крвта ни пијат

а ние смели сме, горди умиравме.

Горди умиравме, не се предававме.

Живот не жалевме, младост си дававме

за наши правдини, смели умиравме.

Парола имавме: Смрт или Слобода!

Смрт или Слобода за Македонија,

за Македонија, земја поробена.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *