(ФОТО + ВИДЕО) МЕГА ГАЛЕРИЈА: СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ „НИЕ СМЕ МАКЕДОНИЈА“

И НА СОНЦЕ И НА СНЕГ ЗАЕДНО ЗА МАКЕДОНИЈА!

Неделава повторно протестиравме за МАКЕДОНИЈА и ги поддржуваме нашите браќа и сестри од дијаспората!

Глобалната граѓанска иницијатива ‘’Ние сме Македонија’’, која ја сочинуваат голем број организации од македонските заедници во САД, Канада, Европа и Австралија, организира семакедонски протест, на 03 и 04 март 2018 година. Протестите се организираат во одбрана на нашето право на самоопределување и заштита на македонскиот идентитет. Истите ќе бидат отганизирани во Вашингтон, Франкфурт, Малме, Хаг, Лондон, Прага, во Австралија(Перт, Бризбејн, Сиднеј, Мелбурн и Окланд), и во Италија, Словенија и Малта.

Македонци ајде да ги подржеме нашите браќа и сестри од дијаспората и да излеземе во недела во 13 часот на плоштад ‘’Македонија’’ во Скопје.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *