ФОТО + ВИДЕО: Протест за одбрана на Уставното име на Република Македонија пред Собрание на Република Македонија

Движењето „Млади за Македонија“ оддржа СЕМАКЕДОНСКИ протест Собранието на Република Македонија да им се придружат во борбата против антимакедонските политики.

Целите на протестот беа одбрана на уставното име, против промена на уставот со цел промена на името на Македонија, одбрана на Македонскиот Идентитет, јазикот, државноста и суверинитетот.