ЕКОНОМСКА И ЗДРАВСТВЕНА ПАНДЕМИЈА ЗА ЕУ И МАКЕДОНИЈА

Во 2021 година Европската Унија влегува во задолженост со 100 % поголема од својот БДП. Италија е шампион со над 160 % задолженост од БДП. Блиску до неа се Шпанија, Португалија и Грција. Може ли Република Македонија да се надева на помош од Европската Унија и тоа сега после Брегзит и во услови на пандемија?

Состојбата во Македонија е таква што Бруто Домашниот Производ, наворешната трговија, стратешките директни инвестиции и владеењето на правото, сите имаат надолен опаѓачки индекс. Се намалуваат

Поконкретно во видеото кое следува:

https://www.youtube.com/watch?v=g466CIJvjSQ