ДРЖАВАТА, МАФИЈАТА И РАСПАДОТ НА СИСТЕМОТ

Кога во една држава мафијата е моќна и царува, неминовно државата е немоќна а системот во неа е ем хибриден ем заробен. Тоа е слика за денешна Македонија. Богата и забегана власт, моќна мафија, немоќна држава.

Немоќна бидејќи е заробена од македонскиот криминален октопод. Наместо законодавната извршната и правосудната власт, во Македонија владеат мафијашки криминални кланови.

Повеќе и поконкретно во видеото подолу:

https://www.youtube.com/watch?v=CJfOFXVTU6c