„Додека земјите од Европа бележат економски раст, СДСМ и Заев ја зацврстија македонската економија на европското дно со раст од 0%“

Владата предводена од СДСМ ја доведе економијата на Република Македонија пред целосен колапс. Заев и СДСМ се однесуваат расипнички со парите на граѓаните кои станаа жртва на погрешните политики на оваа неспособна власт, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Додека земјите од Европа, а особено од регионот бележат економски раст, СДСМ и Заев ја зацврстија македонската економија на европското дно со раст од 0%. Катастрофалните политики на СДСМ ја уништија економијата и поради тоа Македонија е закована на дното. Сите економски индикатори се во слободен пад. Градежништвото во јануари оваа година споредено со јануари 2017 година бележи пад од неверојатни 48,6%. Капитални инвестиции нема, а власта на СДСМ не е неспособна ниту да ги заврши проектите кои ги започна ВМРО-ДПМНЕ, стои во соопштението од партијата и се додава:

„Во услови кога граѓаните се повеќе осиромашуваат, власта ја дефокусира јавноста од лошите економски политики со монтирани обвиненија против патриоти и политички неистомисленици на кои единствен грев е тоа што си ја сакаат државата и не мислат исто како СДСМ и Заев. СДСМ ги гази правото и демократијата во Република Македонија. Пратеници, режисери, актери, архитекти, полициски службеници и истакнати граѓани од јавниот живот се жртва на политичкиот прогон од страна на власта само затоа што кренаа глас против погрешните и антидржавни политики на Зоран Заев и СДСМ“.

Правосудните органи, потенцираат од ВМРО-ДПМНЕ, наместо по диктат мора што побрзо да се ослободат од притисокот на власта и да почнат да ги почитуваат законите и Уставот на државата.

-Политичкиот прогон мора што побрзо да запре, а патриотите да бидат ослободени од неоснованите и монтирани обвиненија. Ова беззаконие мора да биде запрено, а владеењето на правото и демократијата повторно да се вратат во Република Македонија.

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *