Сотир Костов: Денес македонскиот народ се обедини и протестираше во 15 светски метрополи вклучително и во Скопје

Денес македонскиот народ се обедини ширум целиот свет. Денес македонскиот народ протестираше во 15 светски метрополи, вклучително и во Скопје.

Кога ја видов неговата бројност и срамното известување на ТВ Канал 5  посакав да станам птица и да се вивнам во небото и од таму да снумам.

Тоа и го сторив….

Го снимив мојот востанат народ и еве ги сликите и видеата… Овој народ го брани името името МАКЕДОНИЈА, Македонскиот Јазик, Идентитетот на Македонија и Македонците и Унитарноста на република Македонија.

Пораките се пратени до власта, опозицијата и меѓународната заедница. Немој ни да помислат да го изиграат овој народ…

 

________________________________________________________________________________________________________ Превземањето на содржините на СВЕСТ.мк е дозволено доколку се наведе изворот со линк од веб порталот или статијата која е превземена. Доколку тоа не е направено, секое неовластено објавување на содржина, видео или текст од веб порталот, ќе Ве чини 15.000 денари (петнаесет илјади денари) без пресметан ДДВ за секое едно објавување на содржина, видео или текст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *