Конкурс за државната награда за наука „Гоце Делчев“ до 15 февруари

До 15 февруари 2018 трае конкурсот на Министерството за образование и наука за доделување на наградата „Гоце Делчев” во 2018 година,

Read more

„Елка на знаење“ од 2500 книги во Свети Николе

По повод Меѓународниот ден на студентите, 17-ти Ноември, од денес Библиотеката на Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ во Свети

Read more

„Деспасито“ ги собра Латино Греми наградите

Годинешниот мегахит „Despacito” на Порториканците Луис Фонси и Деди Јенки освои најмногу Латино Греми награди на 18-то доделување кое се

Read more