Осмооделенката Дариа Матевски со најубава песна на македонски јазик на литературен фестивал во БиХ

Осмооделенката Дариа Матевски освои награда за најубава песна на македонски јазик на литературен фестивал во Мостар, Босна и Херцеговина. Седмиот

Read more

Објавена книгата „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм Се викам Слобода“ од Стефан Марковски

  Во издание на ЈОУ градска библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија деновиве излезе од печат теориското дело „Потенцијалите на жанрот

Read more

„Вудсток“: Три дена мир, љубов и музика

  Тешко е да се врати времето на „Изи рајдер“ (Голи во седло) затоа што историјата најверојатно се повторува само

Read more

Вудсток – најубавиот спомен на цивилизацијата од 20-от век

Ширењето на митот низ децениите и низ глобалниот простор, половина век подоцна му даваат на фестивалот стабилна легендарна димензија, која

Read more

Братислав Димитров : 50 ГОДИНИ ВУДСТОК, КАКО ГО ЗАМРАЗИВ СОЦИЈАЛИЗМОТ И НИКОГАШ НЕ УСПЕАВ ДА ГО ЗАСАКАМ  КАПИТАЛИЗМОТ

КАКО ГО ЗАМРАЗИВ СОЦИЈАЛИЗМОТ И НИКОГАШ НЕ УСПЕАВ ДА ГО ЗАСАКАМ  КАПИТАЛИЗМОТ (ИСПОВЕД НА ЕДЕН ПЕНЗИОНИРАН РОКЕР)  Еден ден нашиот

Read more