Алооо, ОБСЕ/ОДИХИР! – Каде е Завршниот извештај за изборите 2020 во Македонија?

На 15 јули 2020 имавме Парламентарни избори 2020. Знаеме кој се учествуваше, кој победи, а кој изгуби. Уште подобро знаеме

Read more

Атомизацијата во општеството

Оптеретени со други значајни аспекти од нашето лично и општествено живеење, пандемијата и геостратешките аспекти на Македонија, не ги согледуваме

Read more

Блгари тргајте раце од Македонија!!! /Н-е г-и-б-а-ј-т-е со вашите гадни прсти во нашата чиста македонска душа!/

Македонскиот идентитет е еден вид симбиоза на културата, традицијата, историјата со етницитетот. Симбиоза создавана со векови и милениуми. Да преведам:

Read more

Идентитетот на Македонците и суверенитетот на Република Македонија /Дефинитивно и трајно се гарантирани со Уставот и меѓународното право/

Почнувам со горкото искуство. Основната теза на Грција во поглед на Република Македонија гласи: Македонија е географски концепт, а не

Read more

ПРОФ. Д-Р ВЕЛО МАРКОВСКИ, најуспешен македонски аналитичар на ковид-19, ја доби МЕМОРИЈАЛНАТА НАГРАДА „Д-р МАРИЈА И ЕМИЛИЈА КУКУБАЈСКИ“ 2020

Кој е највлијателен настан во историјата на светското здравство и медицина – веќе сите на планетата знаат, од лично и

Read more

Македонството

Поради наметнатата политичка еквилибристика во односите меѓу етносите и за да се задоволат аспирации за политичката промоција на политичките партии

Read more

За великобугарските аспирации кон Македонија и Македонците

Повтроно мораме, а и неопходно е да реагираме против велепредавничкиот договор(подметнато кукавичко јајце од Бугарија) и срамната политика која го

Read more

„Иноваторите“ на посакуваниот „македонски експеримент“

Не постои, денес, човек во Македонија кој не е загрижен за сопствената егзистенција но и за егзистенцијата на македонската држава.

Read more

Илинденска честитка од поранешниот претседател Иванов

Поранешниот Претседател на Република Македонија г-нот Ѓорѓе Иванов на својот фејсбук профил упати честитка по повод големиот Македонски празник –

Read more