Лет над кукавичкото гнездо, како “Менгеле-експеримент“ на власта

Срамно, неодговорно и неморално однесување на власта во Собранието. Пратеници заразени со Ковид-19, облечени со скафандери продефилираа пред и во

Read more

Протестирам и обвинувам!

Ги обвинувам бескруполозните и забегани политичари на власт. Ги обвинувам политичарите-мафијаши за нивниот организиран државен криминал. Протестирам против замолкот на

Read more

Признанија од туѓи писатели, историчари од 9-19 век за Македонија и нејзиното население и граници(1)

Значење добива ракописот на Круме Кепески со наслов „Признанија од туѓи писатели, историчари од 9-19 век за Македонија и за

Read more

“Зошто е толку тешко, да се даде Отчет?”

Потценување, застрашување, закани, чистење, газење, негирање…тоа е вокабуларот и дејствувањето, кон сите што бараат отчет за не/сработеното. Толку ли е

Read more

Заев и Мијалков како “кумови“ и босови на cultura della mafiosita

Да драги мои Македонци, коруптивен премиер и криминален бос, веќе неколку години во Македонија тренираат и практицираат култура на мафијата

Read more