Гласачите секогаш имаат свои причини – ДА ГЛАСААТ или ДА НЕ ГЛАСААТ

( Фактори за гласање и однесување на гласачите ) Гласањето навидум е едноставен политички акт. Но, тоа е само впечаток

Read more

Новата политичка икона: ВМРО-ДПМНЕ

ПРИНЦИПИ+ПРОМЕНИ+ОБНОВА+ПРАВДА = ПОБЕДА Денес, околу 14:30 часот во спортската сала “Јане Сандански“ Македонија и Македонците ги видоа: новата политичка икона

Read more

Да! Рацин е повеќе од возможен денес!

Рацин. Коста Солев Рацин. Основоположникот на македонската литература. За него Блаже Коневски ќе каже: Името на Кочо Рацин е скратенка

Read more

Дали шарената обвинителка преправала изјава на обвинет?

  /Од кои причини, за кои цели и пред кого се менувала изјава на обвинет?/   Погодувате, станува збор за

Read more