Вчера везир, денес резиљ! /Или бељата е во торбата/

Македонска народна ризница (1.)   Поговорките и изреките се народна мудрост. Богатата ризница што ја сочинуваат е мошне интересна и

Read more

Игор Јанушев во посета на партиската организациоја во Кочани

Носителот на листата во изборната единица бр.3 – Игор Јанушев денес го посети општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Кочани. Со

Read more

Игор Јанушев во посета на Чешиново-Облешево, Зрновци и Виница.

Игор Јанушев ги посети Чешиново-Облешево, Зрновци и Виница Каде што разговараше со членови на неговата партија ВМРО – ДПМНЕ. Игор

Read more

(Видео) Извештај од мониторингот на предизборните активности (3)

Почитувани граѓани избирачи,   Граѓанската акција за Македонија “Излези гласај”, реагира и алармира на постоење на организираното делење на прехрамбени

Read more

БИЗНИС МЕРКИ ЗА СПАС ОД ПОСЛЕДИЦИТЕ НА ПАНДЕМИЈАТА

За итно справување со последиците од кризата со Covid-19, во Република Македонија, потребни се реални и храбри мерки и тоа

Read more

Коалиција со Беса – почеток на крајот на СДСМ?

СДСМ и БЕСА обзнанија предизборна коалиција, но не обзнанија политичка платформа врз која оваа коалиција се темели. Toa ќе го

Read more

Граѓанска акција „Излези и гласај“: Со неправилности, нема фер, слободни и демократски избори!

Во текот на вчерашниот ден во просториите на Јавна Соба, во Скопје, со претходна покана до медиумите беше промовирана граѓанската

Read more