(Видео) Извештај од мониторингот на предизборните активности (3)

Почитувани граѓани избирачи,   Граѓанската акција за Македонија “Излези гласај”, реагира и алармира на постоење на организираното делење на прехрамбени

Read more

БИЗНИС МЕРКИ ЗА СПАС ОД ПОСЛЕДИЦИТЕ НА ПАНДЕМИЈАТА

За итно справување со последиците од кризата со Covid-19, во Република Македонија, потребни се реални и храбри мерки и тоа

Read more

Коалиција со Беса – почеток на крајот на СДСМ?

СДСМ и БЕСА обзнанија предизборна коалиција, но не обзнанија политичка платформа врз која оваа коалиција се темели. Toa ќе го

Read more

Граѓанска акција „Излези и гласај“: Со неправилности, нема фер, слободни и демократски избори!

Во текот на вчерашниот ден во просториите на Јавна Соба, во Скопје, со претходна покана до медиумите беше промовирана граѓанската

Read more

Гласачите секогаш имаат свои причини – ДА ГЛАСААТ или ДА НЕ ГЛАСААТ

( Фактори за гласање и однесување на гласачите ) Гласањето навидум е едноставен политички акт. Но, тоа е само впечаток

Read more