СМЕТКОВОДИТЕЛИТЕ И ТУРИСТИЧКО УГОСТИТЕТСКАТА КОМОРА ДЕНЕСКА НА ПРОТЕСТ

Трети ден откако туристичко-угостителската комора започна со протести пред Министерството за финансии. Од денеска им се придружија и сметководителите. Под

Read more

ВО ТЕТОВСКОТО СЕЛО ТЕНОВО ПУШТЕНА ВО РАБОТА ВТОРАТА ЕЛЕКТРИЧНА ЦЕНТРАЛА ОД ТРИДЕЛНИОТ ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК

Зелената“ енергија со забрзано темпо доаѓа во Полошкиот Регион. Денеска во село Теново беше пуштена во употреба втората централа од таканаречениот фотоволтаичен парк,

Read more

Сојузот на слепи ги поздрави заложбите на МОН лицата со оштетен вид да добијат пристап до учебници

Националниот сојуз на слепи на Република Северна Македонија денеска соопшти дека ги поздравува заложбите на Министерството за образование и наука

Read more

Лет над кукавичкото гнездо, како “Менгеле-експеримент“ на власта

Срамно, неодговорно и неморално однесување на власта во Собранието. Пратеници заразени со Ковид-19, облечени со скафандери продефилираа пред и во

Read more

Протестирам и обвинувам!

Ги обвинувам бескруполозните и забегани политичари на власт. Ги обвинувам политичарите-мафијаши за нивниот организиран државен криминал. Протестирам против замолкот на

Read more