Сириско искуство: Во Русија направен блиндираниот пикап „Самум“ со топ калибар 23 мм

Во сириската војна, како и во другите воени конфликти во текот на изминатите децении, мошне се користени разновидни импровизирани борбени

Read more

Преживување во шума – совети на руските воени разузнавачи

Руските воени разузнавачи на 5 ноември го слават својот професионален празник. Тие често дејствуваат длабоко во непријателскиот тил и затоа

Read more

Русите креираа огноотпорна униформа(Видео)

Рускиот производител на тактичка опрема ЦНИИтомаш ( Централен научно-истражувачки институт за прецизно машинство) неодамна го прикажа својот најнов производ –

Read more

Кинескиот стелт Ј-20 е оперативен

Кинескиот стелт Ј-20 е оперативен. Военото Воздухопловство на Народно-ослободителната Армија на Кина (ВВНОАК) официјално ги воведе во вооружување ловците од

Read more

Руски мегафабрики: Уникатни нуклеарни мразокршачи

Обединетото федерално државно претпријатие „Атомфлот“ е основано со цел давање техничка поддршка и одржување на мразокршачите на нуклеарен погон и

Read more

Руска сила за целосно ослободување на Сирија

Ловечко-бомбардерските ескадрили, како и офанзивните хеликоптери, активно даваа борбена поддршка на единиците на 5 корпус и на деловите на 18

Read more

МИГ-41, АВИОН КОЈ ЌЕ ОПЕРИРА ОД ВСЕЛЕНАТА: Ловецот-пресретнувач МиГ-41 спремен и за космосот!

Напредниот авијационен комплекс за пресретнување на големи висини МиГ-41, кој е изработен како замена за висинскиот пресретнувач МиГ-31, ќе може

Read more
1