Теоретичарите на завера убедуваат дека тоа е НЛО

Кога еден член на екипажот на Меѓународната свемирска станица ИСС, сними мистериозен објект како влегува во атмосферата на Земјата. Теоретичарите

Read more

Според НАСА овие градови може целосно да исчезнат поради глобалното затоплување

Научниците во „формулата“ го ставаат ефектот на гравитацијата на Земјата и нејзината ротација за да се предвиди како водата ќе

Read more

Радиосигнали од вселената имплицираат на вонземски живот

Мистериозни радиосигнали што неодамна беа забележани од галаксијата FRB 121102, оддалечена 3 милијарди светлосни години од Сончевиот систем, отворија остра

Read more

Оние кои свират некаков музички инструмент стануваат попаметни и имаат подобро помнење

Свирењето музика на некаков инструмент е една од ретките активности кои драстично ги подобруваат менталните способности бидејки левата и десната

Read more