Интересни факти за личности од историјат за науката и уметноста

Сите си имаме свои необични особини, навики, верувања, каприци… Па, така и славните историски личности од областа на уметноста и

Read more

Нова теорија за исчезнатиот малезиски авион: На оваа шокантна можност не помислил никој!

Уште не се знае каде е авионот на “Malaysia Airlines”, кој исчезна во 2014. година на летот од Куала Лумпур

Read more

ВИДЕО: Астероид или вселенски брод: Мистериозен интерстеларен патник во себе крие вонземјани

Тим на научници се обидува да открие дали „Оумуамуа“(што на хавајски значи „курир од далеку што дошол прв“) е впрочем

Read more

Астероид поминува во близина на Земјата на 16 декември!

Астероид 3200 Фаетон наскоро ќе пролета на нашата планета доволно блиску што Центарот за помали планети Меѓународната унија на астрономи

Read more

Нашата планета жестоко ја загадува нешто што сите секогаш го користиме

Планетата Земја е се повеќе изложена на вештачко светло, а тој феномен е засилен со употребата на новите технологии, како

Read more