Научниците истражуваат необични океански вирови

Научниците испитуваат необична појава во окените на јужната половина на земјата, каде е забележан феномен на помали вртлози кои изгледаат

Read more

Кинески цар наредил да се изнајде напитокот на бесмртноста

Првиот кинески цар Ќин Ши Хуанг им наредил на своите слуги да му пронајдат еликсир – напивка на бесмртноста, открива

Read more

Тајниот тунел кој ги изненади сите: Во познат манастир пронајдени се тајни простории

Речиси две години трае реконструкцијата на еден од најважните и најстари православни манастири во Турција. Токму благодарение на градежните работи

Read more