Шест рабкои кои за неколку години ќе исчезнат

За неколку години од нашето секојдневие ќе исчезнат работи без кои денес тешко можеме да го замислиме животот, тврди Мајкл

Read more

Научниците открија дека Уран смрди на расипани јајца (ВИДЕО)

Долго време, научниците верувале дека атмосферата на Уран е полна со водород сулфид или амонијак. А сега тие го потврдија

Read more

Јапонците ќе откриваат рак преку урина

Јапонски научници работат на усовршување тест за откривање рак со помош на урина , јави АФП. Компанијата Хитачи, која ја

Read more

Астрономи предупредуваат: Астероид денеска ќе пролета покрај Земјата

Американски астрономи откриле астероид широк меѓу 15 и 40 метри, кој денеска ќе помине крај Земјата. Според проценките на истражувачите

Read more