Над 100 ученици учествуваа на меѓународниот натпревар OWLYPIA-The Intellectuals’ Challenge

Во просториите на ПСУ „Јахја Кемал“ на 9 и 10 февруари се одржа локалниот дел од меѓународниот натпревар OWLYPIA-The Intellectuals’ Challenge. На натпреварот се натпреваруваа 111 ученици од  11-17 годишна возраст

Read more

Кинезите тестираат вештачка интелигенција која ќе оценува тестови во училиштата

Досегашните тестирања и споредби со оценките на професорите покажаа дека вештачката интелигенција е прилично добра во оценувањето на испитите и

Read more

Милијардерот Ричард Бренсон станува астронаут. Ќе се лансира во вселената

Сер Ричард Бренсон откри дека во моментов посетува обука за астронаути и очекува да отпатува во вселената во наредните неколку

Read more

Најголемиот паметен град во светот ќе никне на Филипините

Со одржливиот раст на економијата на Филипините локалниот пазар на недвижности продолжува да привлекува масивни инвестиции. Со самото тоа и

Read more

Клучот за посигурна комуникација се наоѓа во Вселената?

Експертите веќе денес предупредупуваат дека со развојот на квантните компјутери, енкрипцијата каква што ја познаваме ќе замине во историјата. Енкрипцијата,

Read more

Uber соработува со NASA на проект за летачко такси

Uber потпиша втор договор со NASA. Што претставува официјализирање на соработката за развој на модел кој ќе ја симулира услугата

Read more