Google и Raspberry Pi нудат напредна вештачка интелигенција

Google Voice Kit е едноставен. Таканаречен AIY (Artificial Intelligence Yourself) пакет кој лесно се составува и кој овозможува да се

Read more

Вибер објавија три причини зошто имаат најбезбедна апликација за пораки

„Ве потсетуваме зошто Вибер е најбезбедната апликација за пораки, во светло на неодамнешните настани во врска со безбедноста на социјалните

Read more

AMD ја претстави втората генерација на Ryzen процесори

Во светот на десктоп процесорите, Intel имаше огромна доминација една цела деценија. Но лани, со лансирањето на Ryzen чиповите, AMD конечно

Read more

Хакери влегле во компјутерскиот систем на казино преку аквариумот

Обидувајќи се да пристапат до корпоративните компјутерски системи, хакерите се почесто го напаѓаат Internet of things (Интернет на уреди). Каде

Read more