WhatsApp воведува нови правила за корисниците од Европа

Најпопуларната апликација за комуникација WhatsApp наскоро ќе биде забранета за користење за деца помали од 16 години во Европа. Апликацијата WhatsApp

Read more

Камери кои ќе откриваат дали возачот го користи својот телефон

Новиот софтвер ќе биде инсталиран на веќе постоечките статички камери сместени на автопатите и раскрсниците во Австралија. Благодарение на најновата

Read more

Јапонците ќе откриваат рак преку урина

Јапонски научници работат на усовршување тест за откривање рак со помош на урина , јави АФП. Компанијата Хитачи, која ја

Read more

Корисниците на Facebook отсега ќе мора да прифаќаат таргетирани реклами и огласи

Facebook соопшти дека од корисниците ќе бара да прифаќаат таргетирани реклами и огласи. Како услов за користење на услугите кои

Read more