Поради грешка може да избие пожар: Ауди најави ново повлекување на автомобили!

Германскиот гигант Ауди повлекува 330 илјади возила во Германија поради опасност од избивање на пожар, соопшти компанијата од Инглоштад. Проблематична

Read more

Tesla соларни ќерамиди пристигаат кон крајот на годината

Извршниот директор на компанијата за електрични автомобили Tesla Motors неодамна ги претстави соларните ќерамиди коишто според неговата визија би требало целосно да

Read more

Бил Гејтс ќе гради футуристички „паметен’ град во Аризона

Инвестициска компанија, предводена од Бил Гејтс, ќе потроши 80 милиони долари за да изгради нов паметен град, наречен Белмонт во

Read more

Вештачка интелигенција – преглед и резултати за долар

Израелскиот медицински стартап Zebra Medical Vision презентираше услуга која на корисниците ќе им овозможи пристап до вештачката интелигенција. Корисниците за

Read more
123