ВИДЕО: Пресконференција на СУМ – Сите за Унитарна Македонија и Млади за Македонија

Пресконференција на СУМ – Сите за Унитарна Македонија и Млади за Македонија по успешното завршување на референдумот и зачувувањето на

Read more

Видео обраќање на Сотир Костов!

Обраќање на Сотир Костов до Македонската јавност по успешното зачувување на името Македонија, Македонскиот идентитет, јазик и култура!

Read more

СУМ: Анализа на срамната, капитулантска и предавничка спогодба од Нивици / Став и за неуставниот референдум/

Македонската координативна мрежа – СУМ, Сите за Унитарна Македонија, сочинета и поддржувана од над 50 здруженија во Македонија и од

Read more

Сотир Гулабовски: СО РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ БЕЗ НЕГО, СО УСПЕШЕН ИЛИ СО НЕУСПЕШЕН, БРИСЕЛ НЕМА НАМЕРА МАКЕДОНИЈА ДА ЈА ИНТЕГРИРАТ ВО ЕУ

Позната е доктрината на Унијата во интегрирањето на таканарачените „маргинални“ земји со слаби економии како што е и Македонија. Романија

Read more

Кампања против неуставен референдум 2018 Македонска МАСАДА – ТВРДИНА, БЕДЕМ И ШТИТ(2)

Сите ние сме Македонија. Македонија не постои надвор од нас самите. Само што македонскиот народ помисли дека конечно ќе ги

Read more

Кампања против неуставен референдум 2018 Македонска МАСАДА – ТВРДИНА, БЕДЕМ И ШТИТ(1)

Во историјата на народиве на планетава има такви херојски настани што со својата емоционална и морална сила прераснале во национални

Read more

Гостување на Ицо Најдовски – Пирин на ТВ Сонце и Само Вистина на Канал 5

Ицо Најдовски – Пирин, доктор по историски науки, новинар, водител на Македонската програма на радиото во Сиднеј Австралија. Меѓудругото, Ицо

Read more