Цуцуловски: Се родив во Македонија, а заради нечиј патолошки ќеив треба да умрам во некоја си не-Македонија

Се родив во Македонија, се образував во Македонија, семејството го формирав во Македонија, работниот век го минав во Македонија и

Read more

Ванковска: Заев и Димитров се платени да ги штитат нашите интереси, не грчките

Професорката Билјана Ванковска на својот  фејсбук профил пишува за  неодговорноста на власта кон државните интереси.  Ванковска пишува дека од преговорите за

Read more

Таткото на Никола Димитров: Раката да му се исуши на тој кој ќе стави потпис на најавената спогодба!

Не, не, немојте веднаш авторот на овој текст да го обвинувате за оваа клетва. Зашто, таа не е негова, ниту,

Read more

Заев не преговара со Грција, Заев се однесува како капитулирана страна по војна- реализира се што ќе му побараат

Професорите Љубомир Цуцуловски и Солза Грчева излегоа со реакција на социјалните мрежи за попустливоста на Заев во однос на преговорите

Read more

Каракамишева: Патриотизмот е силата на секоја држава

(ФБ статус на Тања Каракамишева- Јовановска) ВО ПАТРИОТИЗМОТ Е НАШИОТ СПАС! Патриотизмот е ќерка на модерната демократија. Патриотизмот е чувар

Read more

Дарко Јаневски: Грција би ја разменила Македонија за Кипар и територии во Мала Азија

Вреди да се прочита. Текстот е малку е подолг, но… Сум го напишал и објавил во 2008 година: Француски разузнавачки

Read more

Македонски манифест со протестно писмо до амбасадорите за неправедно жигосаните 36 „терористи“

Предмет: Известување(протестно писмо) за случајот “36 терористи”, неправедно жигосани со тој поим и осудени на притвор од актуелната влада на

Read more