Зошто грчката опозиција е жестоко против договорот од Преспа?

Прво, воопшто не треба да биде спорно дека грчката опозиција жестоко го одбива договорот поради внатрешни политички интереси: доаѓаат избори

Read more

Димовски: Полнење кутии на гласање- кривична одговорност мора да има

ПОЛНЕЊЕ КУТИИ НА ГЛАСАЊЕ – КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ МОРА ДА ИМА. Референдумот заврши со победа на народот против капитулантскиот договор и

Read more

Први мисли за договорот помеѓу Република Грција и таканаречената “втора страна”

I. Т.н. “спорот за името” меѓу Република Грција и Република Македонија треба да се разбере во контекст на бруталното и

Read more