ЕВРОПСКАТА УНИЈА Е НЕПЕРСПЕКТИВНИОТ ПАТ ЗА МАКЕДОНИЈА

Лицитирањето со датум за почеток на преговорите со Унијата е само блефирање и непропдуктивно флертување од кое Македонија може да

Read more

Само Сорос или и официјален Вашингтон кумуваат на немирните политички состојби во Албанија

Актуелната политичка ситуација во Албанија, тврдат повеќе тамошни извори, е иницирана токму од американецот Сорос главно поради бизнис интереси. Што

Read more

Колумна на Ристо Никовски: ШТО СЕ СЛУЧУВА НА БАЛКАНОТ?

Присилена да капитулира, Македонија прифати бришење на македонскиот народ, со што треба да се затвори “македонското прашање“; според истото сценарио,

Read more