Поинакво мислење од мислењето на “Властелинската фарма“

Дали Македонија преку милитаризација на власта оди во тоталитаризам? Во овие судбоносни денови го минуваме ли патот низ променливите политички

Read more

Мицковски направи разлика – покажа лидерство!

Умот (сфатен како рацио) е појдовна точка на секое наше размислување, зборување, одлучување, дејствување и борба. Да! И борба! Водиме

Read more

ПРАВДА ЗА ПРАВЕДНИТЕ, СЛОБОДА ЗА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ ПРЕД ВЕЛИГДЕН!

Тој што некому неправда нанесува, е понесреќен од оној што ја трпи, вели Демокрит. Во книгата на мудростите, Соломон запишал:

Read more

За цинизмот, ароганцијата и примитивизмот на Заев и СДСМ

  Опозицијата (предводена од Христијан Мицковски), бизнис секторот и синдикатите нудат ефикасни мерки за справување со кризата, а техничката Влада

Read more

Офуцана новинарска вуцибатина, како нов вид кетман или рибар на човечки души (1.)

/Сашо Орданоски како медиумски кетман – рибар на човечки души/ Го прочитав писанието “Пропагандни дибеци на прес-конференции“ напишано од Сашо

Read more